Владика Тарас очолив Пасхальні богослужіння у катедральному храмі

У світлий празник Христового Воскресіння 28 квітня 2019 року, Преосвящений владика Тарас, Єпарх Стрийський очолив урочисті Пасхальні богослужіння у катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у місті Стрию. Воскресіння Христове – це найбільш давнє та радісне з усіх великих свят церковного року, тому на святкове Великоднє богослужіння зібралися численні парафіяни та прихожани стрийської катедри для того, щоб спільною молитвою прославити Воскреслого з мертвих Господа нашого Ісуса Христа, а також освятити паски та інші традиційні великодні страви.

Богослужіння розпочалися із Надгробного, після якого, під спів стихири «Воскресіння Твоє, Христе Спасе», відбувся процесійний обхід навколо храму. В часі обходу священики несли Євангеліє та ікону Воскресіння – Зішестя в ад. Після обходу, величним співом тропаря «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що у гробах життя дарував» розпочалася Пасхальна Утреня, Архиєрей відкрив святим хрестом двері храму, до якого з єпископом увійшли священнослужителі та всі присутні.

По закінченні утрені розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія. За традицією, в часі Літургії на Пасху читається Євангеліє кількома мовами, на знак того, що Добра Новина голоситься всіма мовами та поміж усіма народами. Після Святого Євангелія, до присутніх звернувся Преосвященний владика Тарас зі словами Великоднього послання. А після закінчення богослужіння, єпископ привітав присутніх зі світлим празником Христового Воскресіння. На завершення за традицією були освячені кошики з великодніми стравами.

За матеріалами прес-служби Стрийської єпархії УГКЦ