У Стрийській катедрі висвячено трьох священиків та диякона

22 грудня 2016 року, на свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, Преосвященний владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський, очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у м. Стрию. В часі богослужіння єпископ уділив священичі свячення дияконам Тарасові Бабію, Володимирові Сасу та Івану Рибкові, а також рукоположив у диякони піддиякона Павла Шведа. Владиці Тарасу співслужив єпископ-помічник Стрийської єпархії владика Богдан (Манишин), духовенство катедрального храму та запрошені священнослужителі.

Звертаючись до присутніх у храмі з проповіддю та розважаючи над празником Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці, владика Тарас наголосив на великій ролі Пречистої Діви Марії в історії спасіння: «З-поміж усіх народжених на землі, Пресвята Богородиця була обрана Богом для того, щоб стати новим раєм і саме через Неї Бог мав ступити на цю землю, здевастовану гріхом; для того, щоб стати новою Євою і Матір’ю нового народу. Господь готував собі шлях, яким мав вступити в історію як Спаситель світу і тому кожне свято на честь Богородиці, є немовби, тим новим Божим кроком, яким Він опускається до людей».

Далі Архиєрей відзначив великий дар, який отримала Пресвята Богородиця, відповідаючи Богові “так” на покликання, яке мала сповнити: «У своєму Провидінні, охоронивши Пречисту Діву Марію від первородного гріха Господь вибрав Її для того великого покликання – бути Матір’ю Бога, і вона перша, від імені всього людства відповіла Богові “так”. Через Неї Христос прийшов на землю, щоб започаткувати новий людський рід, відкуплений через Його жертву, спасенний Його благодаттю і обласканий через Святого Духа. І так як Пресвяту Богородицю, Господь кличе усіх нас бути вірними Йому, щомиті говорити Йому “так”, чинити Його волю і у цьому шукати зміст свого щоденного життя».

Завершуючи проповідь, владика Тарас закликав присутніх: «Хай сьогоднішня Літургія буде нашою спільною молитвою Богові з проханням, щоб ми усім своїм життям сповнили Його волю так, як її сповнила Пречиста Діва Марія».

Після закінчення богослужіння, Архиєрей привітав нововисвячених священиків та диякона, побажавши їм вірності у служінні, до якого Господь їх покликав: «Нехай ваша присутність і служіння у нашій єпархіальній родині і в усій Христовій Церкві, буде великим благословенням, великою користю, а вкінці –  великою славою». А насамкінець, новопоставлені ієреї уділили присутнім своє благословення.

Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6 Image 7 Image 8 Image 9 Image 10