Нічні чування

Опівночі з суботи на неділю з 12 на 13 грудня 2015 року, в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия єпископ-помічник Стрийської єпархії Богдан Манишин окремим чином Молебня звершить відкриття Ювілейного року Божого Милосердя та в 00.00 год. відслужить Архиєрейську Святу Літургію. Перед тим з 19.00 триватимуть нічні чування, що проводитимуть Сестри Воплоченого Слова

Традиція святкування Ювілейного Року сягає 14 століття, її розпочав папа Боніфацій VIII у 1300 році. З цього часу Церква проголошувала ювілейні роки кожні 25-50 років, хоча були і вийнятки, коли Папа проголошував екстраординарний Ювілейний Рік. За останні 700 років Церква святкувала Ювілейний Рік двадцять дев’ять разів. Святий Рік Милосердя, проголошений Папою Франциском, буде тридцятим. Протягом понтифікату Івана Павла ІІ Ювілейний Рік проголошувався двічі: у 1983 та 2000 роках.
Як відомо, в Українській Греко-Католицькій Церкві рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, у відповідь на заклик Святішого Отця Франциска, Папи Римського, започатковано Надзвичайний Ювілейний рік Божого милосердя.
Це особливий рік, в якому Святіший Отець закликає вірних до покаяння та отримання відпусту гріхів через прийняття Святих Тайн та здійснення паломництва до Святих дверей. Триватиме Ювілейний рік від 8 грудня 2015 року до 26 листопада 2016 року.