Відбудеться проща до Воледовголуцької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці

воля

У неділю, 20 вересня 2015 р. відбудеться піша проща до Воледовголуцької чудотворнї ікони Пресвятої Богородиці.
Вихід прощі від Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці о 8:00. Прощу буде провадити настоятель катедрального храму  – о. Мирон Гринишин.

О 12:00 відбудеться Архієрейська Божественна Літургія, яку очолить преосвящений владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії.

Воледовголуцька чудотворна ікона Пресвятої Богородиці

Історія ікони сягає коренями XVIII ст. Два мешканці Волі Довголуцької, в′їжджаючи до села, побачили видіння – Божу Матір з дитятком на руках у великому сяйві. Місцевий священик порадив їм звернутися до маляра і так була написана ікона, яку урочисто помістили в храмі. За посередництвом ікони почали відбуватися чуда.

 До Волі Довголуцької приходили прочани. у 1902 р., на одній з прощ був присутній митрополит Андрей Шептицький. Після радянського комуністичного режиму, з 1998 р., прощі відновилися і відбуваються щороку в неділю після Різдва Пресвятої Богородиці.

 У червні 2001 р., перебуваючи у Львові, папа Іван Павло II поблагословив корони для Воледовголуцької чудотворної ікони. Коронація відбулася 23 вересня 2001 р. Її здійснив владика Юліян Ґбур, єпарх Стрийський.