У Великий Четвер владика Тарас Сеньків здійснив чин омивання ніг багатодітним священикам

IMG_2589-300x200

9 квітня 2015 року, у Великий Четвер, преосвященний владика Тарас Сеньків, єпарх Стрийський, очолив Вечірню з Літургією св. Василія Великого в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, після якої традиційно здійснив чин умивання ніг 12-м священикам. Цього року для здійснення чину були обрані багатодітні священнослужителі єпархії.

 

Після прочитання Євангельського уривку Єпископ зачитав послання Блаженнішого Святослава до священнослужителів, а також подякував присутнім душпастирям за служіння та закликав їх молитися за гідне його сповнення. Єпарх Стрийський також закликав присутніх поєднатися у молитві за тих співбратів у священстві, які «знехтували, змарнували або зрадили тому великому покликанню», щоб бути разом єдиними у Христі.

 

Архиєрею співслужив владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийський, о. Мирон Гринишин, адміністратор катедрального храму та духовенство єпархії. Наприкінці богослужінь Владика Тарас традиційно помолився перед Ліською чудотворною іконою Божої Матері за мир в Україні.

 

 

Прес-служба Стрийської єпархії