Урочиста Академія з нагоди 200-річчя з дня народження о. Михайла Вербицького

verb1-300x200

29 березня 2015 року у катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці відбулась урочиста Академія з нагоди 200-річчя з дня народження о. Михайла Вербицького, який, залишивши після себе велику музичну спадщину, відомий кожному українцеві тим, що поклав на ноти вірш Павла Чубинського «Ще не вмерла України і слава, і воля» – Державний гімн України.

Організатором проведення такої урочистості став Відділ архітектури, культури і сакрального мистецтва Стрийської єпархії УГКЦ. В заході взяли участь парафіяльні хори: хор парафії Петра і Павла м. Комарно, хор парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ, хор парафії Володимира і Ольги, хор парафії Петра і Павла м. Стрий, хор парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Стрий і хор нашого храму.

Академія розпочалась виконанням гімну України дітьми з парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці, що у Стрию. Далі кожен колектив виконав по кілька літургійних творів покладених на музику о. М. Вербицького. А по завершенні святкового вечора усі колективи разом виконали Державний гімн України, а диригенти кожного колективу отримали від о. Зиновія Микласевича, голови Відділу архітектури, культури і сакрального мистецтва подячні грамоти і портрети великого митця і греко-католицького священика Михайла Вербицького.

Джерело: Прес-служба Стрийської єпархії