Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо ситуації на Сході України

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій протягом останніх тижнів зверталася зі словами підтримки позиції Президента України Петра Порошенка щодо мирного врегулювання збройного конфлікту на Сході України та висловлювала готовність сприяти в реалізації його мирного плану.

09-07-14

Ситуація на Сході України продовжує бути напруженою. У зв’язку з останніми подіями в цьому регіоні звертаємося до всіх, хто незаконно тримає в руках зброю, із проханням скласти її та припинити кровопролиття.

Знову наголошуємо на засвідченій раніше позиції, що територіальна цілісність України, незалежність якої дарована нам Богом, є цінністю нашого народу, а тому допустити її розділення ми не маємо права, бо це гріх перед Богом та майбутніми поколіннями нашого народу.

Ми звертаємося до всіх людей доброї волі із проханням про всебічне сприяння якнайшвидшому звільненню всіх заручників, зокрема й священнослужителів, та ще раз закликаємо всіх відмовитися від таких способів боротьби, а мирними шляхами врегулювати цей збройний конфлікт.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій засуджує будь-які релігійні переслідування та дискримінацію вірних Донецької та Луганської областей, а також захоплення церковних споруд та інших релігійних приміщень і використання їх у збройному конфлікті, якими б мотивами це не виправдовували.

Ми засвідчуємо нашу солідарність із людьми, які постраждали від збройного конфлікту, та закликаємо вірних до діяльної допомоги і справ милосердя нашим братам та сестрам зі Сходу України.

Ще раз закликаємо всіх наших вірних до посилених молитов за мир і злагоду в цей складний для нашої Батьківщини час.

 

Від імені ВРЦіРО, Головуючий

+ Онуфрій

Митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ,

Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри

 

Звернення прийняте 9 липня 2014 р. на засіданні ВРЦіРО в Києві.

Джерело ІРС