«Пізнати себе та відкритися Христові, щоб Він вилікував нас – головна мета Великого Посту», – єрм. Никанор Лоїк

20140323_123523З 21 по 23 березня 2014 року на парафії Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці відбувалися Великопосні реколекції. Під час богослужінь, протягом цих трьох днів, духовні науки проводив  єрм. Никанор Лоїк – Настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці при Патріаршому Соборі Воскресіння Христового м. Києва.

Проповідник в перший день реколекцій наголошував на значенні посту, як часу протягом якого ми маємо нагоду прислухатися до самих себе. Час посту – це час  зустрічі людини з Богом.  

«Заклик до покаяння значить цілковито перемінити свою думку, свій погляд, адже для того щоб прийняти Боже Царство – потрібно відкинути дотеперішнє наше життя, мати силу признати його помилковим. Щоб могти зробити це – змінити своє життя – ми черпаємо силу дивлячись на Хрест Господній» – зазначив єрм Никанор на проповіді у Хрестопоклінну недію, в останній день Великопосних реколекцій.

 На завершення реколекцій, настоятель Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці – о.Мирон Гринишин, подякував отцю реколектанту за голошення Слова Божого, та разом з усіма присутніми парафіянами молився за о. Никанора, щоб Господь і надалі підтримував його та давав сили у нелегкому священичому служінні.