На початок відпусту до Ліської чудотворної ікони, владика Богдан Манишин закликав просити в Богородиці ласки віри і молитися з мир в Україні

У суботу, 18 липня 2015 року, в м. Стрию розпочалися всенічні богослужіння з нагодивідпусту до Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка зберігається в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Молитовні святкування розпочалися співаною вервицею, а відтак відбулася Велика Вечірня з Литією, яку очолив Преосвященний Владика Богдан, єпископ-помічник Стрийської єпархії.

Після Вечірні, близько 21.00 год., центральними вулицями міста пройшла молитовна хода з копією чудотворної ікони. Участь у ході разом з єпископом, взяли священики міста Стрия і околиць та численні віряни. Процесія зупинялася біля храмів, що зустрічалися за маршрутом, під час яких Владика Богдан благословляв вірних іконою.

IMG_6172-300x200

По завершенні ходи, до присутніх звернувся Преосвященний Владика Богдан, який наголосив: «Божа Мати завжди приходила, щоб дати людям знак своєї присутності, вона також була біженкою в когорті біженців, бо втікала до Єгипту, багато терпіла. І в своєму Успінні Вона нас не залишила і зараз також хоче бути з нами…».

Продовжуючи, Архиєрей зазначив: «Сьогодні, як ніколи, нам потрібно просити у Богородиці ласки віри, бо єдиним наміренням у якому молився Христос, згаданим у Євангелії, є слова, які Господь сказав до Петра «я молився за тебе, щоб твоя віра не послабла».

 

Насамкінець, єпископ закликав усіх присутніх на відпусті просити у Бога сили подолати страх і молитися за мир в нашій державі: «Марія, яка тримає Дитятко Ісуса в своїх руках сьогодні нам вказує, “все, що Він вам скаже, робіть!“. І в цей час, коли Пречиста Діва Марія збирає нас на молитву, відкриймо свої серця і душі та просімо в Бога ласки покаяння, без якого вогонь молитви не розгориться, щоб та молитва торкала всіх наших воїнів, які є на передовій, тих які наживаються на війні, тих які розпалюють вогонь конфлікту. І нехай на наш Богом вибраний край прийде мир усім людям доброї волі».

Біля 23.00 год. в Катедральному храмі розпочалася Божественна Літургія, яку  очолив ієрм. Ігнатій Голинський, студит. Після Літургії відбудеться водосвяття, а відтак читатимуться молитви над хворими. Після півночі у храмі розпочнуться нічні чування, а 19 липня об 11.00 год., на закінчення відпусту відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія.

Прес-служба

Стрийської єпархії УГКЦ

 Фоторепортаж  можна переглянути на сайті єпархії