У Катедральному храмі Преосвященний владика Богдан рукоположив трьох нових дияконів

14918037780_0c74c70a37_o31 серпня 2014 року, в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, в часі Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний владика Богдан Манишин, Єпископ-помічник Стрийської єпархії, було уділено дияконські свячення трьом випускникам Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, а саме: Тарасу Барану, Богдану Лопишко та Роману Федишину.

 

 

Окрім священиків катедрального храму, розділити радість дияконських свячень були запрошені о. Іван Данчевський з Київської Архиєпархії, о. Олег Кобель, адміністратор парафії Преподобної Параскеви с. Кавсько та о. Віталій Лесів, сотрудник храму Всіх Святих Українського Народу м. Стрий.

 

Розважаючи над євангельським читанням, владика Богдан сказав: « …Суттю розмови Христа з юнаком є вибір. Господь ставить людину перед вибором і виявляє, що є в серці людському. Той юнак хоче спасти свою душу, він бачить, що найважливіше в цьому житті це  душа, так він все має, але думає про душу і це дуже добре, в тому тілі є душа. І сучасній людині потрібно думати про душу. Часто ми живемо в цьому світі  і забуваємо, що в нашому тілі є душа, тіло хоче їсти, пити, веселитися, але душа є безсмертна, Господь її вдихнув і хоче назад покликати. Власне ту чистоту душі, Господь хоче, щоб ми зберегли. Але потім приходить час і наше мислення матеріалізується, ми починаємо думати, хто що про мене скаже і як я буду виглядати.

 

 Відповідаючи на питання юнака «що робити?», першим кроком Ісус називає заповіді. Заповіді уприсутнюють в нас Христа. Але той юнак іде далі, він каже , що все це зберіг змалку. Не так просто зберегти ці заповіді, але коли з нами Господь, ми можемо це зробити.

 

 «Що робити?» це питання постає в нас і тепер. Робити свій вибір в сторону Христа.  «Сьогодні бачимо, як наше суспільство розділяється на двоє, подібно до того юнака: ми ходимо до церкви, якось допомагаємо нашій армії, але чи ми робимо той вибір в сторону Христа, це залежить тільки від нас. Нам потрібно вкладати в наших дітей вартості, які ніхто не відбере. Те, що ми своїм прикладом засіємо в їхнє серце,  те й залишиться. Маємо перед собою дві дороги, які нам сьогодні вказує Христос. Мусимо зробити той вибір в сторону Христа тепер, закінчивши з гріхом…».

 

«Тому сьогодні Господь нам каже зберігати заповіді, але також пам’ятати і про душу, про те, що може нас чекати, про те, що ми маємо дітей і мусимо вкладати в них справжні цінності, бо ця дорога є благословенна Богом» – на завершення мовив єпископ.

 

Джерело: Прес-служба Стрийської єпархії