«Сьогодні Небесний Отець приймає цього воїна українця у свої батьківські обійми, як улюбленого сина», – Владика Тарас, прощаючись із загиблим Павлом Ковалем

1403015198_ttr4-ohfyyw113 серпня 2014 року, у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці проводжали в останню путь героя Павла, який віддав своє життя за Україну – загинув наприкінці минулого тижня у бою в зоні АТО.

Заупокійні богослужіння розпочалися вчора ввечері – о. Мирон Гринишин у співслужінні з о. Віталієм Лесівим молилися Парастас біля домовини у домі загиблого воїна.

Сьогодні зранку, було відслужено Панахиду, після чого похоронна процесія вирушила до Катедрального храму, де чин Похорону очолив Преосвященний Владика Тарас, Єпарх Стрийський УГКЦ. Ще біля дому загиблого, після Панахиди, о. Мирон Гринишин – адміністратор Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці, звернувся зі словами розради до усіх присутніх, до близьких та рідних убитого, а зокрема до дружини Анастасії, яка  залишилася одна з маленьким синочком Юрчиком: «Ми прощаємося тут на землі з великим Героєм, який стане в один ряд з героями нашої держави, які завжди захищали її від ворога. Ми прощаємося з героєм, і зокрема з тим, який є праведником перед Божим Престолом, бо приніс своє життя в жертву за інших, а тому коли ми тут будемо молитися за нього, то памʼятаймо, що він молиться за нас перед Богом».

Щоб попрощатися з героєм, на всіх похоронних богослужіннях, протягом двох днів були присутні чисельно зібрані стрияни. Ще вчора вони чекали допізна, коли тіло загиблого мали привезти зі Львова, для того щоб віддати йому свою шану, подякувати та помолитися за упокій його душі.

У храмі, з тілом померлого прощалася уся громада Стрия – від моменту коли принесли тіло і до початку чину Похорону, протягом двох годин, стрияни приходили до храму щоб попрощатися із загиблим.

Під час служіння чину похорону, владика Тарас, якому співслужили численні священнослужителі, звернувся до всіх присутніх, наголошуючи на великому обовʼязку кожного з нас пам’ятати про те, що загиблий воїн Павло віддав своє життя за кожного з нас зокрема, а тому своїм життям наслідував нашого Спасителя.  «Життя є найбільш цінним тоді, коли воно є принесене в жертву за інших і є плодоносним і через десять, і через сто, і через тисячу років, – зазначив Архиєрей, – сьогодні Небесний Отець приймає цього воїна українця у свої обійми батьківські, як свого улюбленого сина, бо він в найдосконаліший спосіб здійснив Заповідь любові до Бога та до свого ближнього». Також Владика подякував усім, хто прийшли попрощатися з героєм та зазначив: « молімося за упокій душі Павла і не забуваймо просити його, щоб молився за нас перед Богом».

Після того, як у храмі заспівали Вічная памʼять, скорботна процесія рушила вулицями міста, щоб відпровадити тіло героя в останню земну путь – на міське кладовище, щоб віддати його тіло землі.

Вічная памʼять герою воїну Павлу, що віддав своє життя за волю України.