Речник Ватикану про перший рік понтифікату Папи Франциска

Франциск виявився сильним стимулом для Церкви – так оцінив перший рік понтифікату Папи Франциска о.Федеріко Ломбарді.  13 березня, сповнюється перша річниця обрання кардинала Берґольо на Престол Петра. Ватиканського речника о.Ломбарді попросили прокоментувати цей рік.

 20140110110618144032o

«Найважливішою особливістю цього першого року понтифікату є, безумовно, велика зацікавленість людей Франциском. Я кажу людей, бо це не тільки католики, але найрізноманітніші люди в усьому світі. Вони дуже зацікавлені цим Папою і його словами. Я сподіваюся, що зацікавленість ця глибоко закорінена в серцях цих людей, до яких дійшло слово любові, милосердя, близькості. Бо у цьому слові, за посередництвом Папи, до них прибуває Сам Бог.

 

З першого року понтифікату я запам’ятав кілька подій, які справили на мене сильне враження. Звичайно, перша поява Папи на балконі базиліки св. Петра. Наступна подія умивання ніг молодим в’язням у Великий четвер. Запам’ятав також подорож на Лампедузу і те свідчення великої близькості з людьми, про яких найчастіше забувають і відкидають. Запам’ятав Всесвітній день молоді, велику зустріч у Ріо, в Латинській Америці, з Папою з того континенту. Далі документ «Evangelii gaudium», в якому Папа дуже чітко і всебічно показав нам своє серце. Ці етапи показують нам який інтенсивний був цей рік, скільки аспектів він мав, скільки зустрічей відбулося», — сказав о. Ломбарді.

Джерело: credo-ua.org