Стрияни прощалися із невинно убитим на Майдані

DSC_0178Сьогодні, 21 лютого 2014 року, у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці прощалися із своїм парафіянином, невинно вбитим на Майдані – Андрієм Корчиком. Щоб провести тіло покійного в останню путь, на похоронах покійного Андрія, що віддав життя своє за волю України, зібралася вражаюча кількість стриян.

У прощальній проповіді біля дому загиблого, о. Мирон Гринишин, настоятель Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці, наголосив на тому, що усопший Андрій, подібно до Христа, який віддав своє життя, приніс себе в жертву за свою Батьківщину, свій народ за кожного з нас. Якщо кожен з нас усіма своїми силами допомагав Майдану – хтось давав харчі, хтось приносив теплі речі, дехто допомагав медикаментами, бали й такі, що жертвували багато грошей та й такі, що жертвували дуже багато грошей, проте покійний Андрій приніс найбільше – він віддав своє життя.

Від дому покійного похоронна процесія пройшла вулицями міста Стрия, прямуючи до храму, де тіло покійного та жалобну процесію зустрів Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії. У своїй проповіді Преосвященний Владика Тарас, пригадав усім присутнім, що немає більшої любові, як життя своє віддати за своїх друзів. Владика зазначив, що кожен з нас має бути вдячним загиблому за таку жертву, а також усі маємо просити Господа прощення за гріхи як особисті так і цілого народу.

Відтак, після того як численно присутні стрияни попрощалися з тілом невинно убієнного Андрія Корчика та заспівали «Вічная памʼять» і Гімн України, усі похоронною процесією вирушили на міське кладовище, щоб віддати землі тіло загиблого борця за волю України.

Парафія Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці висловлює найщиріші співчуття матері загиблого – Дарії Корчик, яка є доброю, ревною та жертвенною парафіянкою нашого храму. Спільнота Катедрального храму запевняє про постійну молитву за героя невинно убитого Андрія Корчика.

 

Усі фото ТУТ

 

 

 

 

 

 Андрій Корчик – народився 1964 р. в Бориславі в родині батьків-політвʼязнів Богдана і Дарії. Від дитинства виховувався в релігійно-патріотичному дусі.

Закінчив СШ №2 в Стрию в 1981 році. Після служби в війську закінчив Львівський політехнічний інститут у 1989 році. Працював в мосто-будівельному управлінні, був добрим та старанним спеціалістом.

В житті Андрій Корчик був скромним, мав багато друзів, завжди старався усім допомагати.

Брав активну участь у відродженні України. Після подій 30 листопада одразу поїхав на Майдан до Києва. Там він був призначений десятником 3-ї десятки 3-ї Стрийської сотні. Він щиро вірив у перемогу України. Віддав своє життя за волю України.