Старий Новий Рік

IMG_895813. 01. 2014 року, у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, з молитвою зустрічали Старий Новий Рік. Свято очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії, а також були присутніми о. Мирон Гринишин, адміністратор храму, разом з іншими сотрудниками парафії.

                Свято розпочалося Великою Вечірнею з Литією, під молитовний спів семінаристів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. На моліннях були присутні численні парафіяни. Після Вечірні, Преосвященним Владикою Тарасом було поставлено у піддиякони брата Олексія Федоровича.

                О 22:00 Преосвященний Владика розпочав Божественну Літургію у співслужінні священиків храму. У своїй проповіді Кир Тарас Сеньків звернувся до присутніх з привітаннями, також наголосив на тому, що ми маємо бути вдячними Богові за прожитий старий рік та висловив великі сподівання, що це був останній рік, коли люди служать державі, а натомість прийдешній рік буде роком, починаючи з якого і надалі, держава служитиме своєму народові.

                Після Літургії усі присутні мали нагоду насолоджуватися співом семінаристів, які разом з учасниками колективу «Agnus Dei» звеселяли парафіян нашого храму колядою та вінчуваннями. Брати VI та IV курсів Львівської Духовної Семінарії Святого Духа – Назар Филипів, Назар Юзвяк та Іван Коваль разом із Іриною Панчишин та Романою Кінаш з колективу «Agnus Dei» виконували рідкісні та стародавні українські колядки.

                Після Літургії адміністратор Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці привітав усіх парафіян з Старим Новим роком, наголосив на необхідності довіри до Бога в очікуванні завтрашнього дня, разом з тим подякував усім за спільно прожитий минулий рік.

Насолоджувалися учасники свята не тільки співом семінаристів, адже вони, так чисельно присутні, під спів колядок вийшли на вулицю, де на них чекали смачні пампушки, гостинці та гаряче вино. Під час такого смачного частування парафіяни вітали одні одних і ділилися радістю зустрічання Старого Нового Року.