Молитовна поїздка спільноти “Матері в молитві” до Києва

DSCN1483Спільнота «Матері в молитві» Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці здійснила молитовну прощу до столиці України – м. Києва.

У неділю зранку, 12 січня, о 7:30 спільнота взяла участь у Божественній Літургії в дерев’яному храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, що при Патріаршому Соборі Воскресіння Христового. Після Літургії стрийські прочани зійшли до підвального приміщення Собору, звідки після короткої молитви і благодійного сніданку всі піднялися до Собору Воскресіння. Помолившись за Матір Україну та за торжество справедливості в державі, прочани вирушили, щоб взяти участь в Народному Віче на майдані Незалежності м. Києва.

Відтак, спільнота розділилася на дві частини. Перша – на чолі з Координатором руху «Матері в молитві» Стрийської єпархії УГКЦ п. Анною Форостиною – повернулись до Патріаршого Собору Воскресіння Христового, щоб там продовжити материнську молитву за Україну. Друга частина – на чолі з духівником спільноти о. Мироном Гринишиним -вирушили на молитву до київських храмів. Згодом ввечері матері спілкувалися з «беркутівцями», закликаючи їх згадати, що вони є синами Матері України, а також повинні захищати дітей та всіх громадян від злочинних можновладців і не виконувати злочинних наказів.

На завершення, усі разом, втомлені, проте окрилені вірою в перемогу українського народу, матері, спільно помолившись, вирушили в дорогу додому.