В Стрию новопоставлено двох дияконів

27 жовтня 2013 року, Преосвященний владика Тарас Сеньків, Апостольський адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, під час Архиєрейської Літургії в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці уділив дияконські свячення Олегу Овсянику та Петру Моньці.
В часі проповіді владика Тарас, розважаючи над текстом недільного Євангелія (Лк.5.1-11), розкрив зміст та значення довіри Богові в моментах переживання людиною певних життєвих невдач і розчарувань, підкресливши, що «до тих пір, поки ми в нашому житті, перед лицем Божого слова, котре звертається до кожного з нас, не об’явимо, що ми є немічними, грішними і що наші життєві втрати, розчарування, розпачі не є карою, нещастям, але перед лицем Бога вони є усвідомленням того, що ми, доки змагаємо в своєму житті про щось без Бога, – в кінці кінців зазнаємо катастрофи».

«Просім сьогодні ласки мудрості, аби мати відвагу віри відкрити себе Божому слову, котре вступає у простір нашого життя і дотикається наших успіхів і невдач, перемінюючи їх у Боже благословення, в якому відкриваємо свою правду. А через відкриття цієї правди даємо Богові простір в своєму житті, аби ми стали носіями Його животворящого слова у цьому світі», – звернувся на завершення до усіх присутніх Архиєрей, зазначивши, що «лишень довірившись Божому слову об’являємо для себе інший світ – світ Божий, в якому є правдиве життя вічне і початком його є послушність Божому слову в нашому житті вже тут і тепер».

Після Літургії владика Тарас привітав новопоставлених дияконів і закликав їх до відважного та ревного служіння. «Господь Вас покликав, залиште свій страх. Дозвольте Богові ввійти у Ваше життя, щоб через Вас Він міг іти далі, бо хоче Вас зробити співучасниками спасіння людства», – сказав на завершення єпископ.
Прес-служба Стрийської єпархії